This forum has been moved here:
Helicon Tech Community Forum

  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  HelpHelp   RegisterRegister  LoginLogin
ISAPI_Rewrite 2.x (Forum Locked Forum Locked)
 Helicon Tech : ISAPI_Rewrite 2.x
Subject Topic: Querystring empty in IE when rewriting
Author
Message |
jeremyLaw
Newbie


Joined: 29 June 2011
Posts: 4
Posted: 29 June 2011 at 3:28pm

Iam trying to rewrite links for search engine friendliness.

eg. mydomain.com?articleid=25 to mydomain.com/articles/articletitle

I am using the following statement:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^articles/(.*) article\.php\?perm=$1

This works beautifully in every browser, except IE where the querystring is empty (perm='')

Googling has return very little useful info.
Back to Top
 
Anton
Admin Group


Joined: 30 January 2007
Location: Ukraine
Posts: 10519
Posted: 30 June 2011 at 3:48am

First, please clarify what version of ISAPI_Rewrite you are using - 2 or 3.
And also please tell what test request you make. Is it mydomain.com/articles/articletitle? Do you need to get content of mydomain.com?
articleid=25 in return?

__________________
Regards,
Anton
Back to Top
 
jeremyLaw
Newbie


Joined: 29 June 2011
Posts: 4
Posted: 30 June 2011 at 7:57am

Thanks for the response.

I'm using version 3, which means I posted this in the wrong forum, sorry.

Let me give an example more indicative of what I am doing:

the link would be - mydomain.com/news/articles/article-title.html

which would be rewritten to mydomain.com/news/article.php?perm=article-title.html

article.php uses the perm variable to get the article contents.
Back to Top
 
Anton
Admin Group


Joined: 30 January 2007
Location: Ukraine
Posts: 10519
Posted: 01 July 2011 at 4:06am

Ideally the config should be:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^articles/(.*\.html)$ article.php\?perm=$1 [NC,L]

Please try and report the results.
Also consider checking IE security settings as it is highly unlikely to be the problem of ISAPI_Rewrite, 'cause you said it worked on other
browsers.

__________________
Regards,
Anton
Back to Top
 
jeremyLaw
Newbie


Joined: 29 June 2011
Posts: 4
Posted: 11 July 2011 at 11:13am

I've tried it, and now I get a HTTP 500 server error, instead of the empty template I was getting before.
Back to Top
 
jeremyLaw
Newbie


Joined: 29 June 2011
Posts: 4
Posted: 18 July 2011 at 2:02pm

Figured it out, the problem was in my php.

Thanks for the help with the config.
Back to Top
 

Sorry, you can NOT post a reply.
This forum has been locked by a forum administrator.

Printable version Printable version
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum